0 producten
€ 0,-

Matrassen

Matrassen


Een goede nachtrust is erg belangrijk en een goed matras is hierbij onmisbaar. Het gemiddelde matras gaat 8 tot 10 jaar mee, dus het is verstandig om op tijd een nieuw matras te kopen, voordat de klachten beginnen. Je bent op zoek naar een nieuw matras en je kunt wel wat hulp gebruiken. Daarom geven we je in deze tekst eerst enkele kooptips over matrassen en daarna gaan we in op:

 

 

Kooptips
Let bij de aankoop van een nieuw matras op de volgende dingen:

  1. Je matras moet niet te hard of te zacht zijn. Het perfecte matras vormt zich naar je lichaam en veert terug als je van houding verandert of opstaat.
  2. Let goed op de afmetingen van je bed en op je eigen lengte. Matrassen bestaan in veel verschillende soorten en maten en voor iedereen is er een geschikte matras.
  3. ’s Nachts verlies je gemiddeld zo’n halve liter vocht tijdens het slapen. Zorg er daarom voor dat je matras voldoende vocht opneemt en het ook weer afstaat.
  4. Voor een goede warmteregulering in bed is het verstandig om voor een matras met scheerwol of Climawatt te kiezen.
  5. Het matras is niet het enige dat je ondersteunt tijdens je nachtrust. Let er daarom ook op dat je een goede bedbodem koopt.


Soorten matrassen

Matrassen zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt matrassen indelen op maat, op materiaal, dikte en hardheid. De verschillende materialen waarvan een matras gemaakt kan worden, zijn:

 

  • De polyether matras

Deze matrassen hebben een kern van zacht, opencellig polyurethaanschuim Polyether matrassen vormen zich beperkt naar de vorm van het lichaam en hebben matig ventilerende en vochtdoorlatende eigenschappen. Na gebruik kan inzakken ontstaan wat tot kuilvorming leidt.

 

  • De HR-schuim matras

Net zoals bij polyether wordt de kwaliteit van HR-foam bepaald door het soortelijk gewicht. Een hogere mate van comfort wordt geboden door zogenaamde HR-schuim of koudschuimmatrassen. Toegevoegde stappen in dit productieprocédé zorgen voor een zeer open celstructuur, waardoor de veerkracht en duurzaamheid van het materiaal toeneemt en zodoende tot een betere ondersteuning van het lichaam leidt. Ook ventileert het materiaal zeer goed. Tevens zijn HR-schuim matrassen geschikt voor verstelbare boxen.

 

  • De latexmatras

Van dit type matras wordt de kern gevormd door een luchtig mengsel van natuurlijke

en/of synthetisch latex met een gelijkmatige celstructuur. Deze structuur

zorgt voor een goede ventilatie. De celwanden zijn elastisch en veerkrachtig.

Schuimrubbermatrassen zijn duurzaam, soepel en meestal geschikt voor verstelbare bodems.

Ze bieden volledige ondersteuning omdat ze bij uitstek de contouren van

het lichaam volgen.

 

  • De visco-elastisch schuimmatras

Ook wel bekend als traagschuim of Nasa-schuim. De kern is van temperatuurgevoelig schuim dat zich door het warmte transport en het gewicht van het lichaam (onder invloed van zwaartekracht) vormt naar de contouren van het lichaam, zonder teveel tegendruk te geven. Wanneer je draait of het bed verlaat, keert het weer zelfstandig terug naar haar oorspronkelijke vorm.
Ook voor dit type matras geldt dat de kwaliteit wordt bepaald door het soortelijk gewicht.

 

 

Functies matras

Een goede ondersteuning van je slaaphouding is natuurlijk de belangrijkste functie van een matras. Als je niet lekker ligt, heb je geen goede nachtrust. Kies voor een matras dat zich met je lichaam mee vormt. Andere belangrijke functies van het matras zijn dat het goed ventileert (het moet vocht opnemen en weer gemakkelijk af kunnen staan), isoleert (zodat je het niet koud krijgt, maar ook zeker niet te warm), en soms moet het matras buigzaam zijn, zodat het ook gebruikt kan worden bij verstelbare bedden.

 

 

De DroomDomein “natuur, klimaat en ruimte-collectie”

Onze matrassen zijn verkrijgbaar in drie typen, te weten “natuur, klimaat en ruimte-collectie”

 

natuur:

De matrassen van type natuur zijn met name gemaakt van natuurlijke materialen. Ze zijn goed ventilerend, lekker warm, voelen zacht aan en hebben een luxe uitstraling. De natuur collectie heeft een latex afwerking, hierdoor ontstaat een soepel matras dat naast goede ondersteuning ook redelijke vochtopnemende en ventilerende eigenschappen heeft. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor mensen die veel transpireren tijdens de slaap.

 

ruimte-collectie:

De matrassen van type ruimte zijn drukverlagend. Daarnaast zijn ze ademend, snel drogend en extreem elastisch. De ruimte collectie bevat matrassen met een traagschuim afwerking. Traagschuim, ook wel visco genoemd,  werkt drukverlagend en zorgt er dus voor dat de druk zeer gelijkmatig verdeeld wordt over het lichaam. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor mensen die last hebben van de onderrug en die niet uitgerust wakker worden.

 Traagschuim wordt onder andere ook in ziekenhuizen gebruikt, omdat het doorliggen tegengaat.

 

klimaat:

De matrassen van type klimaat zijn temperatuur regulerend, fris in zomernachten en warm in de winter. Ze zijn hygiënisch en dragen bij aan een verkwikkende nachtrust.

De klimaat collectie bestaat uit matrassen met een koudschuim afwerking. Koudschuim heeft zeer goede temperatuurregulerende eigenschappen waardoor koudschuim matrassen zowel in warme zomerdagen als in koude winterdagen een prettige temperatuur hebben. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor mensen die het snel warm of koud hebben in de zomer of winter.

 

Ons advies is: kom vooral eens proefliggen! Slapen is heel persoonlijk.