0 producten
€ 0,-

Slaapkamerkasten

Linnenkasten

Een linnenkast staat meestal in je slaapkamer en na het bed is de kledingkast het belangrijkste meubel in de slaapkamer, dus het is belangrijk om goed na te denken voordat je er een aanschaft. Jij bent op zoek naar een linnenkast en daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Daarom geven we je in deze tekst eerst enkele kooptips voor de kledingkast en daarna gaan we achtereenvolgens in op:

◦                         de soorten linnenkasten

◦                         de functies van een linnenkast          

◦                         kledingkast en inrichting

 

 

Kooptips linnenkast

Bij het kopen van een kledingkast kun je letten op de volgende punten:

  1. Ruimte: heb je genoeg ruimte in je slaapkamer voor een linnenkast? Kun je er dan nog makkelijk omheen lopen? Meet van tevoren altijd goed de afmetingen van de ruimte waar de kast moet komen te staan en meet ook de afmetingen van de kast.
  2. Doel: waar heb je je linnenkast voor nodig? Heb je vooral veel hangende kleding of heb je vooral kleding die je op moet vouwen?
  3. Railhoogte: check de railhoogte van je linnenkastkast. Als die halverwege de kast hangt kun je lange jurken en pakken vaak niet goed ophangen.
  4. Verplaatsing: misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar toch heel belangrijk: past je linnenkast door de deuren en op de trap om hem op z’n plaats te krijgen?
  5. Design: let erop of de kledingkast bij de rest van je slaapkamer past.

 

 

Soorten linnenkasten

Er zijn verschillende soorten linnenkasten. De belangrijkste onderverdeling is die in inbouwkasten en vrijstaande kasten. Deze linnenkasten kun je onderverdelen in:

 

        -       Ladekasten

        -       Kasten met veel ruimte voor hangende kleding

        -       Kasten met veel ruimte voor opgevouwen kleding

        -       Combinatiekasten

Ook zijn er speciale linnenkasten met extra ruimte voor je schoenen en kledingrekken (zonder deuren). Linnenkasten bij DroomDomein zijn verkrijgbaar met diverse deurmogelijkheden zoals schuif- en draaideuren. Draaideuren nemen bijvoorbeeld weer meer ruimte in beslag dan schuifdeuren.

 

 

Functies linnenkast

De belangrijkste functie van een linnenkast is natuurlijk het bergen van je kleding, schoenen en accessoires. Daarnaast is het ook belangrijk om je kleding kreukelvrij te houden. Dit kun je doen door je kleding op te hangen in je kledingkast in plaats van op te vouwen.
Tevens zijn er diverse accessoires bij DroomDomein te verkrijgen voor in jouw linnenkast. Bijvoorbeeld extra lades of een stropdashouder. Zou houd je alles nog overzichtelijker.

 

 

Linnenkasten en inrichting

Bedenk dat je het prettigst slaapt in een ruime, overzichtelijke en opgeruimde slaapkamer, dus houd goed rekening met de ruimte die je te besteden hebt. Inbouwkasten zijn altijd het mooist omdat je dan de meeste ruimte overhoudt. Als je een L-vormige slaapkamer hebt kun je van de muur van het ene gedeelte een kastenmuur maken. De algemene regel is dat als je een kleine slaapkamer hebt, het verstandig is om ook een kleinere linnenkast te kiezen. Heb je een grote slaapkamer, dan kun je zonder problemen een grote linnenkast aanschaffen of zelfs verschillende linnenkasten combineren.