0 producten
€ 0,-

Dekbedovertek

Dekbedovertrekken

Een dekbedovertrek voelt heerlijk aan op je bed. Ga je een dekbedovertrek kopen? Vergelijk dan eerst de verschillende soorten dekbedovertrekken. Houd rekening met enkele aspecten. Er zijn verschillende merken waar je uit kunt kiezen en verschillende maten. De overtrekken worden ook van verschillende materialen gemaakt. Jij kiest welke het best past bij jouw behoeften.                                                                            
Hieronder gaan wij in op:
- maten dekbedovertrekken
- verschillende typen dekbedovertrekken
- advies voor het onderhoud van je dekbedovertrek

 

Maten dekbedovertrekken

Een dekbedovertrek moet uiteraard op je dekbed passen. Je kiest een dekbedovertrek dat ongeveer twintig tot dertig centimeter breder is dan je dekbed, omdat je een dekbedovertrek over je bed laat hangen. Over het algemeen hou je rekening met twee maten. De afmeting van een gemiddeld éénpersoonsovertrek is 140x200/220cm en van een gemiddeld tweepersoonsovertrek is 240x200/220cm. Het kan echter weleens voorkomen dat de maten per merk verschillen. Sommige overtrekken hebben bijvoorbeeld een afmeting van 150x200cm of 260x200cm. Houd daar rekening mee bij de aanschaf van je overtrek.

 

Verschillende typen dekbedovertrekken

Bij de aanschaf van een dekbedovertrek kun je kiezen uit verschillende merken en materialen. Een dekbedovertrek vergelijken is geen gemakkelijke klus. Wij helpen je hier graag mee.

 

DroomDomein heeft onder andere de volgende merken in de collectie.

-              Beddinghouse

-              Kardoll&Verstraten

-              Rivièra Maison

 

Dekbedovertrekken worden voornamelijk gemaakt van:

-              Satijn

-              Katoen

-              Flanel

-              Polyester

 

Advies voor het onderhoud van je dekbedovertrek

Volg altijd het wasadvies dat is aangegeven op het label van je dekbedovertrek.

  1. In het algemeen is het goed om je dekbedovertrek binnenstebuiten op een temperatuur van 40 graden of minder te wassen. Op die manier behoud je je overtrek langer.
  2. Gebruik niet teveel wasmiddel, maar doseer deze goed. Kies voor een vloeibaar wasmiddel zonder bleek wanneer je je gekleurd dekbedovertrek wast.
  3. Laat je dekbedovertrek niet te lang in water staan. Als het wasprogramma is afgelopen, haal je je overtrek uit de wasmachine.
  4. Tenzij anders is aangegeven, kun je je dekbedovertrek in de wasdroger doen. Het is het best om je wasdroger niet te heet in te stellen. Doe ook de trommel niet te vol.
  5. Strijk bedrukte dekbedovertrekken, het liefst binnenstebuiten. Niet alle modellen hoeven te worden gestreken. Er zijn ook “easy finish” modellen, die je kreukvrij kunt opmaken.