Dekbed wijzer

Welk dekbed past bij jou ?

Dekbedden bepalen mede je slaapcomfort dus ook je nachtrust. Bij het kiezen van het juiste dekbed moet je rekening houden met bepaalde zaken zoals heb je het snel warm of koud in bed of ben je allergisch. Dekbedden zijn er in verschillende soorten elk met hun eigen unieke eigenschappen. Allereerst is er de keuze in het materiaal, hierin kun je kiezen tussen een donzen dekbed en een synthetisch dekbed. Donzen dekbedden hebben een goede isolatiewaarde en eveneens goede ventilerende eigenschappen. Met een donzen dekbed haal je luxe en comfort in huis. Synthetische dekbedden zijn zeer geschikt voor mensen met een allergie, ze zijn hygiënisch en tevens temperatuur regulerend.

Naast de materiaalkeuze is er de keuze tussen een enkel dekbed of een 4-seizoenen dekbed. In onderstaande dekbeddenwijzer geven we je snel en eenvoudig een advies welk dekbed het beste bij jouw past.

In onderstaande dekbeddenwijzer geven we je snel en eenvoudig een advies welk dekbed het beste bij jouw past.
1. Heb je last van een allergie?
De verschillende mogelijkheden in materialen van onze dekbedden zijn onderverdeeld in dons en synthetisch.Een donzen dekbed heeft goede isolerende eigenschappen, door de lucht die zich tussen de donsveertjes nestelt blijft de warmte goed onder het dekbed hangen. Donzen dekbedden worden in de meeste gevallen behandeld met een middel dat zorgt voor een anti-allergische werking. Onze donzen dekbedden zijn voorzien van het Nomite label, dit is een Europees keurmerk. Dekbedden met zo’n label hebben een tijk die het binnendringen van huisstofmijt tegengaat.
Dekbedden met een synthetische vlokvulling isoleren over het algemeen minder goed dan een donzen dekbed, ook is de vochtopname van een synthetisch dekbed minder dan bij een donzen dekbed. Synthetische dekbedden hebben echter wel een voordeel ten opzichte van dons op het gebied van prijs. Synthetische dekbedden zijn in de meeste gevallen goedkoper dan donzen dekbedden en hebben hiernaast ook uitstekende anti-allergische eigenschappen
  • Ja
  • Nee